26 Haziran 2014

tivit

yeni nesil bir uyuşturucu madde. ilk olarak nerede bulunduğu bilinmemekle birlikte yozgat'lı arkeologların uzun yıllar (124 yıl) süren çalışmaları neticesinde orta asya'nın bozkırlarında çeşitli tivit kalıntılarına rastlanmıştır. bu da bilim dünyasını sözkonusu maddenin ilk olarak orta asya'da kullanıldığını düşünmeye itmiştir.
bilim dünyası bu düşünceye itildikten sonra bir daha kendine gelememiştir. bilim dünyası 22 yıldır bu karanlık düşünce itiminde yaşamakta ve pembe, yumuşak bulutlarla dolu bir gökyüzünü hayal etmektedir.

1 yorum:

Baccal dedi ki...

twit alemi: zamanında yozgat'ın ilçesi yenifakılı ile kardeş belediye olmuş ibiza adasının arasında geçen keyif veren maddelerin kullanıldığı bir kutlamaya verilen ad. daha sonra "ulan sırf tohum vermiş oç" gibi yersiz ve umarsız tartışmalara gark olmuş bu kutlamalar yerini bu iki belediyenin arasında yüzyıl savaşları diye geçen bir döneme bırakmıştır. taraflar neredeyse bir asır kadar (899 - 1023) birbirlerine kuş yoluyla mektuplarla laf sokmaya çalışmış, bir sonuca ulaşamadıklarını da ancak yüz yıl kadar sonra anladıkları için tarihçiler bu döneme yüz yıl savaşları demişlerdir. günümüzde halen yenifakılı belediyesi ile ibiza belediyesi birbirlerinin bloklarını kaldırmamışlardır.